Manja slova Veća slova RSSVijesti

07.11.2016.

Saopštenje za javnost: Počinje kampanja jačanja svijesti o sistemu zaštite biljnih sorti u Crnoj Gori

Uz podršku projekta “Razvoj bezbjednosti hrane i fitosanitarnih službi u Crnoj Gori” koji finansira Evropska unija danas počinje tronedjeljna kampanja jačanja svijesti o sistemu zaštite biljnih sorti u Crnoj Gori. Kampanju će sprovesti Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove – Sektor za fitosanitarne poslove, institucija koja je odgovorna za sprovođenje sistema zaštite biljnih sorti. Aktivnosti kampanje se realizuju u skladu sa evropskim i međunarodnim standardima koji se odnose na ovu oblast, sa ciljem jačanja svijesti proizvođača sjemenskog i sadnog materiajala.

05.11.2016.

DN Vijesti i njihovo licemjerstvo

PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje prepisku novinara DN Vijesti i savjetnika za odnose sa javnošću u tom Vladinom resoru, povodom interesovanja ovog medija da “objektivno izvijesti javnost”.

04.11.2016.

NAJAVA: „Karavan organskih i tradicionalnih priozvoda“ u Kotoru

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa SC Kamelija iz Kotora u sklopu projekta „Karavan organskih i tradicionalnih proizvoda“, organizuje manifestaciju u Kotoru. Na štandovima će biti izloženi prepoznatljivi crnogorski organski i tradicionalni proizvodi kao što su med, maslinovo ulje, sir, prerađevine od voća i povrća, kao i suveniri.

02.11.2016.

Javni poziv NVO za predlaganje kandidata za člana stručne radne grupe za oblast upravljanja vodama

Nacionalnom strategijom za transpoziciju, implementaciju i primjenu pravne tekovine EU u oblasti životne sredine i klimatskih promjena sa Akcionim planom za period 2016-2020, u okviru podoblasti upravljanja vodama planirano je formiranje stručne radne grupe za vode, kako bi se osigurala primjena ove Strategije i Akcionog plana.

25.10.2016.

Još jedan poziv poljoprivrednicima da se upišu u Registar gazdinstava

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja još jednom obavještava sve poljoprivredne proizvođače koji su podnijeli zahtjev za premije ili podršku iz Agrobudžeta, a nijesu upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava da to učine do kraja oktobra. U suprotnom neće ostvariti pravo na isplatu podrške.

19.10.2016.

Lista kandidata NVO za člana radne grupe za izradu Nacrta Zakona o morskom ribarstvu i marikulturi

Na osnovu člana 13 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG”, broj 7/12), Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, objavljuje

14.10.2016.

Rašku Konjeviću i SDP važnije da blokiraju isplatu premija poljoprivrednicima nego da sprovode zakon

Ministar finansija u Vladi izbornog povjerenja iz redova SDP-a Raško Konjević, blokirao je isplatu premija i drugih sredstava agrobudžetske podrške poljoprivrednim proizvođačima.

13.10.2016.

Saopstenje: Počela isplata premija za stočarstvo

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obavještava da je počelo sa isplatom premija u stočarstvu u skladu sa Agrobudžetom za 2016. godinu i mjerom “Direktna podrška stočarskoj proizvodnji”.

10.10.2016.

Najava radionice na temu „Oznake kvaliteta – sistem garancije i komunikacije za jacanje konkurentnosti proizovda“

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore u saradnji sa Evropskom banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Organizacijom Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO) organizuje radionicu na temu „Oznake kvaliteta – sistem garancije i komunikacije za jacanje konkurentnosti proizovda“, koja je dio aktivnosti projekta „Unapređenje standarda kvaliteta proizvoda od mesa u Crnoj Gori i razmjena iskustava zemalja Zapadnog Balkana’’. Radionica se organizuje u cilju pružanja podrške razvoju efikasnijjeg vrijedonosnog lanca u sektoru proizvodnje i prerade mesa i većoj konkurentnosti proizvoda, proširenju izvoznih mogućnosti i povećanju ekonomskih prihoda u sektoru.

10.10.2016.

Radionica na temu “Izazovi mliječnog govedarstva“

Ambasada Kraljevine Holandije, Odjeljenje za poljoprivredu, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore i Upravom za bezbjednost hrane organizuje radionicu na temu: “Izazovi mliječnog govedarstva”. Radionica će biti održana u utorak, 11. oktobra 2016. godine, od 10:00 – 14:00h u Nikšiću, u “Tehnopolis“ –u, ulica Radoja Dakića bb.