Manja slova Veća slova RSSVijesti

10.10.2016.

Radionica na temu “Izazovi mliječnog govedarstva“

Ambasada Kraljevine Holandije, Odjeljenje za poljoprivredu, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore i Upravom za bezbjednost hrane organizuje radionicu na temu: “Izazovi mliječnog govedarstva”. Radionica će biti održana u utorak, 11. oktobra 2016. godine, od 10:00 – 14:00h u Nikšiću, u “Tehnopolis“ –u, ulica Radoja Dakića bb.

04.10.2016.

NAJAVA: Održavanje radionice na temu „STO notifikacije u poljoprivredi“

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa Institutom za obuku i tehničku saradnju Svjetske trgovinske organizacije (ITTC), a posredstvom Misije Crne Gore pri Svjetskog trgovinskoj organizaciji (STO) sa sjedištem u Ženevi, organizuje dvodnevnu radionicu na temu Notifikacije u poljopivredi, 5. i 6. oktobra 2016. godine u Podgorici.

01.10.2016.

REAGOVANJE Ministarstva poljoprivrede povodom neistinitih tvrdnji kontrolora u Upravi za šume Branislava Veljkovića, iznijetih na TV Vijesti, u informativnom programu emitovanom 30. septembra 2016. godine

Nije tačno da je država Crna Gora oštećena za porez na dodatu vrijednost zbog potpisanih ugovora o prodaji drvnih sortimenata, kako je to na TV "Vijesti" obznanio Branislav Veljković.

29.09.2016.

„Karavan organskih i tradicionalnih priozvoda” u petak u Herceg Novom

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u sklopu projekta „Karavan organskih i tradicionalnih proizvoda“, organizuje izložbu organskih i tradicionalnih proizvoda u Herceg Novom. Na štandovima će biti izloženi prepoznatljivi crnogorski proizvodi kao što su med, maslinovo ulje, sir, prerađevine od voća i povrća, kao i suveniri.

27.09.2016.

Javni poziv za uključivanje u postupak pripreme zakona

Na osnovu člana 7 Uredbe o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona („Službeni list CG“, br. 12/12), Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja upućuje

27.09.2016.

JAVNI POZIV nevladinim organizacijama za predlaganje kandidata za člana radne grupe za pripremu Predloga zakona o morskom ribarstvu i marikulturi

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja poziva nevladine organizacije, koje imaju utvrđene djelatnosti i ciljeve u oblasti morskog ribarstva, da predlože kandidata/kinju za člana radne grupe za pripremu Predloga zakona o morskom ribarstvu i marikulturi.

27.09.2016.

„Karavan organskih i tradicionalnih priozvoda sjutra“ u Baru

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u sklopu projekta „Karavan organskih i tradicionalnih proizvoda“ u saradnji sa Port of Adria iz Bara, a povodom uplovljavanja 6. kruzera u barsku luku, organizuje izložbu organskih i tradicionalnih proizvoda.

25.09.2016.

U Nikšiću otvorena 9. po redu manifestacija „Dani drenjina“

U Nikšiću otvorena 9. po redu manifestacija „Dani drenjina“

Danas je u Nikšiću počela manifestacija „Dani drenjina“ koja se realizuje u sklopu Septembarskih dana već devet godina za redom. Manifestacija je privredno-turističkog karaktera i ima za cilj da okupi poljoprivredene proizvođače i promoviše potencijale Crne Gore za uzgoj drenjine.

14.09.2016.

Održana TAIEX radionica o označavanju vina po EU standardima

Tokom predthodna dva dana u Podgorici je održana je TAIEX radionica na temu “Uvođenje PDO i PGI sistema označavanja vina”. Cilj Ministarstva bio je da se stručne službe i proizvodjači vina detaljnije upoznaju sa uvođenjem novog sistema označavanja i kategorisanja vina po EU standardima te da im se olakša primjena.

14.09.2016.

Procedura se mora ispoštovati

Ne znači da danom podnošenja zahtjeva Ministarstvo može po automatizmu da izvrši isplatu sredstava. Postoji procedura koja nije vezana za izbore, već za poštovanje zakona. Zato nijesmo spremni na bilo kakve ucjene...