Manja slova Veća slova RSSVijesti

07.11.2016.

Zaštita novih biljnih sorti

Zaštita novih biljnih sorti Zaštita biljnih sorti je ekskluzivno pravo dodijeljeno oplemenjivaču kao stvaraocu nove biljne sorte. Stvaranje novih sorti je složen proces koji zahtijeva veliki trud, znanje i finansijska ulaganja, ugradnju naučnih saznanja iz oblasti genetike, oplemenjivanja bilja i veliko iskustvo i sveukupna intelektualna saznanja stvaraoca nove biljne sorte.

07.11.2016.

Saopštenje za javnost: Počinje kampanja jačanja svijesti o sistemu zaštite biljnih sorti u Crnoj Gori

Uz podršku projekta “Razvoj bezbjednosti hrane i fitosanitarnih službi u Crnoj Gori” koji finansira Evropska unija danas počinje tronedjeljna kampanja jačanja svijesti o sistemu zaštite biljnih sorti u Crnoj Gori. Kampanju će sprovesti Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove – Sektor za fitosanitarne poslove, institucija koja je odgovorna za sprovođenje sistema zaštite biljnih sorti. Aktivnosti kampanje se realizuju u skladu sa evropskim i međunarodnim standardima koji se odnose na ovu oblast, sa ciljem jačanja svijesti proizvođača sjemenskog i sadnog materiajala.

05.11.2016.

DN Vijesti i njihovo licemjerstvo

PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje prepisku novinara DN Vijesti i savjetnika za odnose sa javnošću u tom Vladinom resoru, povodom interesovanja ovog medija da “objektivno izvijesti javnost”.

04.11.2016.

NAJAVA: „Karavan organskih i tradicionalnih priozvoda“ u Kotoru

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa SC Kamelija iz Kotora u sklopu projekta „Karavan organskih i tradicionalnih proizvoda“, organizuje manifestaciju u Kotoru. Na štandovima će biti izloženi prepoznatljivi crnogorski organski i tradicionalni proizvodi kao što su med, maslinovo ulje, sir, prerađevine od voća i povrća, kao i suveniri.

02.11.2016.

Javni poziv NVO za predlaganje kandidata za člana stručne radne grupe za oblast upravljanja vodama

Nacionalnom strategijom za transpoziciju, implementaciju i primjenu pravne tekovine EU u oblasti životne sredine i klimatskih promjena sa Akcionim planom za period 2016-2020, u okviru podoblasti upravljanja vodama planirano je formiranje stručne radne grupe za vode, kako bi se osigurala primjena ove Strategije i Akcionog plana.

25.10.2016.

Još jedan poziv poljoprivrednicima da se upišu u Registar gazdinstava

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja još jednom obavještava sve poljoprivredne proizvođače koji su podnijeli zahtjev za premije ili podršku iz Agrobudžeta, a nijesu upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava da to učine do kraja oktobra. U suprotnom neće ostvariti pravo na isplatu podrške.

19.10.2016.

Lista kandidata NVO za člana radne grupe za izradu Nacrta Zakona o morskom ribarstvu i marikulturi

Na osnovu člana 13 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG”, broj 7/12), Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, objavljuje

14.10.2016.

Rašku Konjeviću i SDP važnije da blokiraju isplatu premija poljoprivrednicima nego da sprovode zakon

Ministar finansija u Vladi izbornog povjerenja iz redova SDP-a Raško Konjević, blokirao je isplatu premija i drugih sredstava agrobudžetske podrške poljoprivrednim proizvođačima.

13.10.2016.

Saopstenje: Počela isplata premija za stočarstvo

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obavještava da je počelo sa isplatom premija u stočarstvu u skladu sa Agrobudžetom za 2016. godinu i mjerom “Direktna podrška stočarskoj proizvodnji”.

10.10.2016.

Najava radionice na temu „Oznake kvaliteta – sistem garancije i komunikacije za jacanje konkurentnosti proizovda“

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore u saradnji sa Evropskom banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Organizacijom Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO) organizuje radionicu na temu „Oznake kvaliteta – sistem garancije i komunikacije za jacanje konkurentnosti proizovda“, koja je dio aktivnosti projekta „Unapređenje standarda kvaliteta proizvoda od mesa u Crnoj Gori i razmjena iskustava zemalja Zapadnog Balkana’’. Radionica se organizuje u cilju pružanja podrške razvoju efikasnijjeg vrijedonosnog lanca u sektoru proizvodnje i prerade mesa i većoj konkurentnosti proizvoda, proširenju izvoznih mogućnosti i povećanju ekonomskih prihoda u sektoru.