Manja slova Veća slova RSSVijesti

21.07.2017.

Prijava za nelegalnu eksploataciju šljunka u Botunu

Prijava za nelegalnu eksploataciju šljunka u Botunu Predstavnici nadležnih organa, predvođenih koordinacionim timom za praćenje moratorijuma na eksploataciju šljunka i pijeska u crnogorskim vodotocima kontinuirano su na terenu u cilju kontrole poštovanja odluke o zabrani i otkrivanja eventualnih nelegalnih aktivnosti.

20.07.2017.

Potpredsjednik Simović: Zajedničkom brigom do podrške pčelarima u očuvanju pčelinjih društava

Potpredsjednik Simović: Zajedničkom brigom do podrške pčelarima u očuvanju pčelinjih društava

U skladu sa zaključcima sa prošlonedjeljnog sastanka potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja, mr Milutina Simovića sa članovima Upravnog odbora Saveza pčelarskih organizacija, u kojima je istaknut problem nedostatka pčelinje paše usljed nepovoljnih vremenskih prilika, Ministarstvo poljoprivrede je donijelo odluku o podršci pčelarima za nabavku kvalitetne prihrane.

20.07.2017.

Izmjena javnog poziva za davanje u zakup zemljišta - Glavni grad

U skladu sa uslovima javnog poziva za učešće na tenderu za davanje u zakup nepokretnosti na lokaciji ko golubovci i ko dinoša, glavni grad podgorica objavljenom dana 22. juna 2017. godine u dnevnom listu „Dnevne novine“, i na internet stranici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja (u daljem tekstu: „Javni poziv“), Komisija za valorizaciju poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini ovim putem obavještava zainteresovana lica o izmjeni Javnog poziva:

11.07.2017.

Održana TAIEX radionica na temu “Higijenski zahtjevi za tretiranje sirovog mlijeka”

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, u saradnji sa TAIEX programom Evropske komisije, organizovalo je radionicu na temu „Higijenski zahtjevi za tretiranje sirovog mlijeka“.

10.07.2017.

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Milutin Simović posjetio Opštinu Danilovgrad

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Milutin Simović posjetio Opštinu Danilovgrad

Opština Danilovgrad može da posluži kao primjer mudrog promišljanja sa nivoa lokalne samouprave da poboljšanjem poslovnog ambijenta i u saradnji sa Vladom stvori pretpostavke za privlačenje investicija, razvoj preduzetništva i otvaranje novih radnih mjesta, ocijenjeno je tokom današnje radne posjete potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutina Simovića...

10.07.2017.

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Milutin Simović susreo se u Kući meda sa 102 korisnika podrške mladim pčelarima

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Milutin Simović susreo se u Kući meda sa 102 korisnika podrške mladim pčelarima

Podršku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja iskoristila je nova grupa mladih ljudi da započnu posao u poljoprivredi, u oblasti pčelarstva. Mladi koji su bili prijavljeni na Zavod za zapošljavanje, njih 102, iskoristili su mogućnost da iz Agrobudžeta za 2017. godinu, kroz Javni poziv za podršku mladim pčelarima, dobiju podršku u obliku tri oformljene pčelinje zajednice.

08.07.2017.

Susret potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Milutina Simovića sa mladim pčelarima u Kući meda u Danilovgradu

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović, sastaće se, u ponedjeljak, 10. jula, sa mladim pčelarima početnicima povodom potpisivanja ugovora o podršci, kao rezultat Javnog poziva u okviru mjera Agrobudžeta za podršku pčelarstvu u 2017. godini.

07.07.2017.

Reagovanje Ministarstva poljoprivrede: Demokrate pokušavaju da zamute vodu

Neistinita tvrdnja Demokrata da Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Strategijom upravljanja vodama Crne Gore predviđa poskupljenje vode od 100 odsto na teritoriji cijele Crne Gore do 2030. godine, predstavlja još jedan očigledan pokušaj dezinformisanja i obmane građana Crne Gore.

07.07.2017.

Vlada Crne Gore i IFAD zvanično počinju realizaciju Projekta razvoja klastera i transformacije ruralnih područja u Crnoj Gori

Vlada Crne Gore i IFAD zvanično počinju realizaciju Projekta razvoja klastera i transformacije ruralnih područja u Crnoj Gori

Predstavnici Vlade Crne Gore i Međunarodnog fonda za razvoj poljoprivrede (IFAD) obilježili su danas u Nikšiću zvaničan početak realizacije zajedničkog projekta kroz koji će biti podržan razvoj poljoprivrede i ruralne infrastrukture u sedam crnogorskih opština. Projekat razvoja klastera i transformacije ruralnih područja u Crnoj Gori zvanično su otvorili potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović i direktorka IFAD-a za Bliski Istok, Sjevernu Afriku, Evropu i Centralnu Aziju, dr Kalida Buzar (Khalida Bouzard).

07.07.2017.

Drugi Javni poziv za odabir odgajivača pčelinjih matica 2017. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo je drugi Javni poziv za podnošenje zahtjeva za odabir odgajivača pčelinjih matica za 2017. godinu.