Manja slova Veća slova RSSVijesti

12.12.2017.

U Nikšiću održano AGROVEČE: Uručena priznanja za doprinos poljoprivredi i ruralnom razvoju

U Nikšiću održano AGROVEČE: Uručena priznanja za doprinos poljoprivredi i ruralnom razvoju Kao prateći dio programa prve nacionalne konferencije o poljoprivredi i ruralnom razvoju Crne Gore koja se održava u Tehnopolisu, sinoć je u hotelu Onogošt u Nikšiću održano AGROVEČE. Tom prilikom održana je ceremonija dodjele godišnjih nagrada za doprinos razvoju poljoprivrede, u okviru ustanovljene nagrade pod nazivom MOBA. Poruku tim povodom uputio potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Milutin Simović.

11.12.2017.

U Tehnopolisu počela Konferencija o poljoprivredi i ruralnom razvoju – potpredsjednik Simović: Vrijedni domaćini i preduzetnici mogu očekivati još izdašniju podršku

U Tehnopolisu počela Konferencija o poljoprivredi i ruralnom razvoju – potpredsjednik Simović: Vrijedni domaćini i preduzetnici mogu očekivati još izdašniju podršku

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović ocijenio je da su u oblasti poljoprivrede u protekloj godini ostvareni vrijedni rezultati, kao i da su stvoreni uslovi koji ulivaju optimizam da se može ostvariti još više.

10.12.2017.

Najava: Prva Nacionalna konferencija o poljoprivredi i ruralnom razvoju u Crnoj Gori

U organizaciji NVO „Mreža za ruralni razvoj“, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, 11. i 12. decembra, u Nikšiću, održaće se Nacionalna konferencija o poljoprivredi i ruralnom razvoju. Konferencija će biti održana u Inovaciono - preduzetničkom centru – Tehnopolis, u Nikšiću.

09.12.2017.

Preporuke Savjetodavne službe poljoprivrednicima povodom najavljenog nevremena

Povodom najavljenog nevremena u vidu pojačanih sniježnih padavina, olujnog vjetra i jake kiše tokom narednih osam dana, Savjetodavna služba u biljnoj proizvodnji Ministarstva poljoprivrede poziva poljoprivredne proizvođače čija proizvodnja može biti ugrožena ovim vremenskim prilikama, da pojačaju pozornost, reaguju preventivno, i u slučaju potrebe urade sve moguće agrotehničke i mehaničke mjere, kako bi izbjegli eventualnu štetu. To se posebno odnosi na objekte u kojima se proizvodnja odvija u zaštićenom prostoru, kao što su plastenici, ali i zasade voća.

08.12.2017.

Simović za časopis “Pčelarstvo”: Podrška sektoru pčelarstva se nastavlja, iskoristiti sve mogućnosti za razvoj

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović u intervjuu za časopis “Pčelarstvo” koji izdaje Savez pčelarskih organizacija Crne Gore već 17 godina, govorio je o pomacima koji su postignuti u ovom sektoru, daljim koracima na planu unapređenja pčelarstva i savladavanju izazova u ovoj oblasti.

08.12.2017.

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede M.Simović u Andrijevici razgovarao sa predstavnicima lokalne samouprave

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede M.Simović u Andrijevici razgovarao sa predstavnicima lokalne samouprave

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede mr Milutin Simović prilikom radne posjete Andrijevici imao je poseban sastanak sa predsjednikom Opštine Srđom Mašovićem i njegovim saradnicima i tom prilikom razgovarano je o aktuelnim razvojnim projektima, kao i mogućnostima valorizacije potencijala za dalji razvoj opštine, kroz nove projekte.

08.12.2017.

Simović u Andrijevici: Sve spremno za početak gradnje Kuće voća i nove fabrike za flaširanje vode

Simović u Andrijevici: Sve spremno za početak gradnje Kuće voća i nove fabrike za flaširanje vode

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović danas je u Andrijevici saopštio da su stvorene pretpostavke za početak gradnje Kuće voća, čime će se doprinijeti daljem razvoju područja Andrijevice i sjevera. Značajan doprinos u tom pravcu daće i nova fabrika za flaširanje vode sa izvorišta „Ledeni izvor“, Sjenožita, za koju je danas potpisan ugovor o koncesiji.

07.12.2017.

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović u radnoj posjeti opštini Andrijevica

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović, sa saradnicima, boraviće u petak, 8. decembra, u radnoj posjeti opštini Andrijevica.

07.12.2017.

Isplata staračkih naknada za novembar

Isplata staračkih naknada za novembar 2017. godine počinje u petak, 08. decembar. Iz budžeta Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja isplaćeno 229.182,12 €, kao i razlika u iznosu od 921,15 € što čini ukupan iznos od 230.103,27 € za 3.732 korisnika.

01.12.2017.

Simović: Rezultate u oblasti poljoprivrede postigli smo zajedno - Vlada, poljoprivredni proizvođači i prerađivači i naši međunarodni partneri

Simović: Rezultate u oblasti poljoprivrede postigli smo  zajedno - Vlada, poljoprivredni proizvođači i prerađivači i naši međunarodni partneri

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović na današnjoj konferenciji za medije povodom prve godišnjice mandata Vlade kazao je da se u resoru Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja posvećeno radilo na dosljednom sprovođenju smjernica i obaveza iz Ekspozea, Programa rada Vlade i EU agende, ocjenjujući da je Vlada, zajedno sa poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima i međunarodnim partnerima, postigla rezultate „koji nam daju pravo, svima zajedno, da budemo optimisti i da budemo ambiciozni i u planovima za narednu godinu“.