Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

09.11.2017.

Радионица “Агро Дизајн” – црногорска култура хране сјутра у Технополису, Никшић

Наредна радионица у оквиру пројекта „Агро Дизајн – црногорска култура хране“, који реализују заједно Министарство пољопривреде и руралног развоја и Министарство културе, биће одржана, у петак, 10. новембра, у Никшићу.

06.11.2017.

Брисел: Напредак црногорске пољопривреде на европском путу

Брисел: Напредак црногорске пољопривреде на европском путу

Црна Гора је остварила резултате у процесу приступања Европској унији у области пољопривреде, оцијењено је данас у Бриселу, на десетом састанку Пододбора за пољопривреду и рибарство.

03.11.2017.

Десети састанак Пододбора за пољопривреду и рибарство

У Бриселу ће се 6. новембра одржати X састанак Пододобора за пољопривреду и рибарство.

23.10.2017.

Нови милион еура бесповратне подршке, нова шанса да се унаприједи прерада

Министарство пољопривреде и руралног развоја почело је данас са представљањем пројекта ИПАРД лике 2.3 по црногорским општинама, како би потенцијалним апликантима појаснили могућности, услове и критеријуме трећег по реду пројекта бесповратне подршке инвестицијама у прераду.

21.10.2017.

Управа за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове апелује на локалне самоуправе на приморју

Управа за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове позива локалне управе на приморју да предузму хитне кораке у спровођењу фитосанитарне мјере - уништавање палми нападнутих црвеним палминим сурлашем.

18.10.2017.

Одржана пета сједница Комисије за валоризацију пољопривредног земљишта у државној својини

Одржана пета сједница Комисије за валоризацију пољопривредног земљишта у државној својини

На данашњој, петој по реду, сједници Комисије отворена је понуда, уз присуство представника понуђача. Констатовано је да је понуда достављена на вријеме, и формиран је посебан радни тим који ће оцијенити формалну исправност понуде, у циљу даљег спрођења поступка одлучивања о прихватљивости понуде... Видео

17.10.2017.

Исплата старачких накнада за септембар 2017.

Исплата старачких накнада за септембар 2017. године почела је 17. октобра 2017. Из буџета Министарства пољопривреде и руралног развоја исплаћено је 230.103,27 €, као и разлика у износу од 3.499,92 €, што чини укупан износ од 233.603,19 € за 3.747 корисника.

16.10.2017.

Потпредсједник Симовић у Будви отворио 41. засиједање Генералне комисије за рибарство Медитерана

Потпредсједник Симовић у Будви отворио 41. засиједање Генералне комисије за рибарство Медитерана

Генерална комисија за рибарство Медитерана (ГФЦМ) која дјелује у оквиру УН ФАО с циљем да подстиче одрживо управљање рибарством и даје препоруке у том правцу које су обавезујуће за њене чланице, по први пут засиједа у Црној Гори.

16.10.2017.

Објављен још један ИПАРД лике 2 јавни позив за додјелу бесповратне подршке преради

Министарство пољопривреде и руралног развоја објавило је данас нови, трећи по реду јавни позив за додјелу бесповратне подршке кроз пројекат ИПАРД лике 2, који је намијењен искључиво преради. Субјекти у пословању храном, односно прерађивачи и кроз овај јавни позив - ИПАРД лике 2.3 имаће могућност да започну или унаприједе прераду пољопривредних производа. Унапређење се односи првенствено на усаглашавање са стандардима безбједности хране, у циљу повећања конкуретности домаћих произвођача хране.

15.10.2017.

Сточарима исплаћено 216 хиљада еура премија за издиг стоке на катуне

Црногорски сточари, њих 1.443, из 21 црногорске општине, искористили су подршку Министарства пољопривреде и руралног развоја за одрживо коришћење планинских пашњака, односно подршку за издиг стоке на катуне. Сточарима је само кроз ову мјеру исплаћена премија у укупном износу од 216.113 еура.