Manja slova Veća slova RSSVijesti

31.08.2018.

Potpredsjednik Simović u Beranama otvorio Veterinarske dane 2018

Potpredsjednik Simović u Beranama otvorio Veterinarske dane 2018 Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović otvarajući u Beranama naučno – stručni skup „Veterinarski dani 2018“, istakao je važnost veterinarske struke za bezbjednost hrane i zdravlje ljudi, imajući u vidu sve brojnije izazove, odnosno bolesti životinja koje ne poznaju granice.

29.08.2018.

Proizvođači povrća, uz bespovratnu podršku Ministarstva, investirali više od 923 hiljade eura - Zasijano 72 ha povrća više nego prošle godine

Koristeći bespovratnu podršku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, kroz javni poziv iz Agrobudžeta, proizvođači povrća u Crnoj Gori investirali su ove godine više od 923 hiljade eura u širenje i unapređenje proizvodnje. Od Ministarstva dobili su bespovratnu podršku u iznosu od više od 390 hiljada eura.

29.08.2018.

Potpredsjednik Simović u Beranama otvoriće Veterinarske dane i učestovati u radu sjednice Savjeta za zaštitu životinja

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović, u petak, 31. avgusta, u Beranama, otvoriće naučno – stručni skup „Veterinarski dani 2018“ koji se tradicionalno održava svake godine u organizaciji Veterinarske komore Crne Gore.

29.08.2018.

Odluka o raspodjeli sredstava nevladinim organizacijama u oblasti zaštite dobrobiti životinja 2

Na osnovu Zakona o nevladinim organizacijama („Sl. list CG“, br. 39/11 i 37/17) i Javnog konkursa za finansiranje projekata/programa nevladinih organizacija u oblasti zaštite dobrobiti životinja „Izgradnja i upravljanje skloništa za napuštene kućne ljubimce“ u cilju kreiranja održive strategije za humano upravljanje i kontrolu populacije pasa lutalica br. 320 – 789/18-1od 04.05.2018. godine, Komisija za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja je donijela odluku o raspodjeli sredstava.

29.08.2018.

Odluka o raspodjeli sredstava nevladinim organizacijama u oblasti zaštite dobrobiti životinja 1

Na osnovu Zakona o nevladinim organizacijama („Sl. list CG“, br. 39/11 i 37/17) i Javnog konkursa za finansiranje projekata/programa nevladinih organizacija u oblasti zaštite dobrobiti životinja „Prikupljanje i ažuriranje podataka o broju jedinki u populaciji pasa lutalica“ br. 320-27/18-1 od 04.05.2018. godine, Komisija za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja je donijela odluku o raspodjeli sredstava.

16.08.2018.

Drvoprerađivači iz Pljevalja potpisali ugovor o snabdijevanju drvnom sirovinom peletare u Bijelom Polju

Drvoprerađivači iz Pljevalja potpisali ugovor o snabdijevanju drvnom sirovinom peletare u Bijelom Polju

Problematika korišćenja drvnog otpada sa kojom su se suočavali korisnici šuma na prostoru opštine Pljevlja razriješena je danas potpisivanjem ugovora između Konzorcijuma „Jasen“ sastavljenog od sedam drvoprerađivača iz opštine Pljevlja i bjelopoljske firme „Pelengić trade“ d.o.o. Potpisani ugovor o otkupu cjelokupnog drvnog otpada sa placeva pljevaljskih drvoprerađivača riješiće brojne probleme sa kojima su navedeni privredni subjekti bili opterećeni u poslovanju. Pored toga što je nagomilana drvna masa u pilanskim kapacitetima predstavljala značajan ekološki problem, postojala je i realna opasnost u ovom periodu godine da ti prostori budu ugroženi od požara.

08.08.2018.

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede obišli šume koje koriste koncesionari na Žabljaku

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede obišli šume koje koriste koncesionari na Žabljaku

Državni sekretar za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja dr Milosav Anđelić, zajedno sa načelnikom službe za korišćenje šuma mr Pavlom Međedovićem iz Uprave za šume, posjetio je šumsku upravu u Žabljaku gdje je zajedno sa odgovornim službenicima i koncesionarom Ratkom Pelengić vlasnikom preduzeća „Pelengić trade“ i Vukomanom Marićem vlasnikom preduzeća “Javor internacional” obišao Šaranske i Tepačke šume, koje su dodijeljene na korišćenje ovim privrednim društvima.

01.08.2018.

Počinje info kampanja za predstavljanje novog javnog poziva za podršku unapređenju kvaliteta mlijeka

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja pocinje info kampanju po crnogorskim opštinama, kako bi zainteresovanim poljoprivrednim proizvođačima pojasnili uslove, kriterijume i mogućnosti javnog poziva za podršku investicijama u poljoprivredna gazdinstva sa ciljem unapređenja kvaliteta sirovog mlijeka, a koji se realizuje kroz IPARD like 2.4 javni poziv.

27.07.2018.

Potpredsjednik Simović na radnom doručku sa novinarima predstavio rezultate IPARD podrške preradi: Novi razvojni iskorak u poljoprivredi

Potpredsjednik Simović na radnom doručku sa novinarima predstavio rezultate IPARD podrške preradi: Novi razvojni iskorak u poljoprivredi

Rezultati javnog poziva za podršku preradi kroz veliki IPARD program su ohrabrujući i pokazuju da je napravljen novi veliki razvojni iskorak u poljoprivredi i to u sektoru prerade. Na javni poziv za podršku preradi pristiglo je 45 zahtjeva za planirane investicije u iznosu od oko 28 miliona eura, uz očekivanu bespovratnu podršku od 14 miliona eura“, kazao je danas potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović koji je sa šefom Delegacije EU u Crnoj Gori, ambasadorom Aivo Oravom tim povodom održao radni doručak sa predstavnicima medija.

26.07.2018.

Odluka o raspodjeli sredstava nevladinim organizacijama u oblasti zaštite zdravlja bilja 1

Na osnovu Zakona o nevladinim organizacijama („Sl. list CG“, br. 39/11 i 37/17) i Javnog konkursa za finansiranje projekata/programa nevladinih organizacija u oblasti zdravstvene zaštite bilja: „Praćenje muve masline (Bactrocera oleae) u cilju određivanja momenta njenog suzbijanja i sprječavanja gubitaka u proizvodnji maslina“ br. 320-791/18-1 od 04.05.2018 godine, Komisija za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja je donijela odluku o raspodjeli sredstava.