Manja slova Veća slova RSSVijesti

11.06.2018.

Predstavnici sektora šumarstva upoznati sa iskustvima zemalja EU u trgovini drvetom

Predstavnici sektora šumarstva upoznati sa iskustvima zemalja EU u trgovini drvetom Predstavnici crnogorskih institucija iz oblasti šumarstva i Privredne komore Crne Gore imali su priliku da se detaljnije upoznaju sa iskustvima zemalja EU propisima u oblasti trgovine drvetom.

11.06.2018.

Konferencija za medije povodom predstavljanja rezultata prvog javnog poziva u okviru IPARD programa

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović i šef pretpristupne jedinice Generalnog direktorata za poljoprivredu i ruralni razvoj Evropske komisije, gospodin Liam Breslin, održaće u utorak, 12. juna, konferenciju za novinare na kojoj će biti predstavljeni rezultati prvog javnog poziva za bespovratnu podršku investicijama u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji u okviru IPARD programa.

11.06.2018.

Zaključen Javni poziv za dodjelu podrške investicijama u izgradnju bunara i bistijerni za 2018. godinu

Na osnovu čl. 2 i 3 Uredbe o uslovima, načinu i dinamici sprovođenja mjera agrarne politike za 2018. godinu – Agrobudžet (“Službeni list CG” br. 6/18), program Mjera 2.1.13. – Podrška investicijama u izgradnju bunara i bistijerni, a u vezi sa Javnim pozivom za dodjelu podrške investicijama u izgradnju bunara i bistijerni za 2018. godinu, objavljenim dana 14. marta 2018. godine na internet stranici ovog Ministarstva i u dnevnom listu „DNEVNE NOVINE”, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obavještava javnost

06.06.2018.

Potpredsjednik Simović u Bijelom Polju: Sjever može više, želi više i više mu pripada

Potpredsjednik Simović u Bijelom Polju: Sjever može više, želi više i više mu pripada

Dodjela rješenja o podršci poljoprivrednim proizvođačima iz Bijelog Polja, Berana i Petnjice, po javnim pozivima iz Agrobudžeta za nabavku novih grla stoke, preradu i odlaganje stajnjaka, bila je prilika za novi susret potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutina Simovića sa poljoprivrednim proizvođačima sa sjevera.

06.06.2018.

Potpredsjednik Simović: Bijelo Polje i sjever opredijeljeni za napredak, imaće i dalje podršku Vlade

Potpredsjednik Simović: Bijelo Polje i sjever opredijeljeni za napredak, imaće i dalje podršku Vlade

Bijelo Polje se opredijelilo za napredak, kao i cjeli sjever. Bijelo Polje želi i može da postigne više, i pripada mu više, kao i cijelom sjeveru, ocijenio je danas potpredsjednik Vlade Milutin Simović tokom sastanka sa predsjednikom Opštine Bijelo Polje Petrom Smolovićem.

05.06.2018.

Potpredsjednik Simović u Vraneškoj dolini započeo obilaske seoskih puteva koje koriste koncesionari šuma: Putevi da se hitno saniraju ili slijedi raskid ugovora

Potpredsjednik Simović u Vraneškoj dolini započeo obilaske seoskih puteva koje koriste koncesionari šuma: Putevi da se hitno saniraju ili slijedi raskid ugovora

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović obišao je danas zajedno sa predsjednikom Opštine Bijelo Polje Petrom Smolovićem i koncesionarima, seoske puteve na području Vraneške doline, kako bi napravio neposredan uvid u stanje tih puteva i odnos koncesionara prema lokalnoj infrastrukturi.

05.06.2018.

Simović u Pljevljima: Kontinuirani dijalog garancija i daljeg zajedničkog napretka

Simović u Pljevljima: Kontinuirani dijalog garancija i daljeg zajedničkog napretka

Potpredsjednik Simović u Pljevljima uručio je rješenja o dodjeli podrške poljoprivrednim proizvođačima sa područja te opštine, koji su ostvarili to pravo kroz Javni poziv za preradu poljoprivrednih proizvoda, kao i pozive za nabavku stočnog fonda i odlaganje stajnjaka, objavljene kroz Agrobudžet za 2018. godinu. Pljevaljski poljoprivrednici pokazali su najveće interesovanje za podršku preradi na porodičnim gazdinstvima, uglavnom za unapređenje prepoznatljivog pljevaljskog sira koji predstavlja brend ovog kraja.

04.06.2018.

Potpredsjednik Simović u dvodnevnoj radnoj posjeti Pljevljima i Bijelom Polju

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović, sa saradnicima, boraviće u utorak i srijedu, 5. i 6. juna, u radnoj posjeti opštinama Pljevlja i Bijelo Polje.

28.05.2018.

Javni poziv za davanje u zakup nepokretnosti u opštini Danilovgrad

Ministarstvo poljoprivede i ruralnog razvoja objavljuje Javni poziv za učešće na javnom nadmetanju za davanje u zakup nepokretnosti u državnoj svojini u opštini Danilvgrad.

25.05.2018.

Simović povodom nastavka Programa Kupujmo domaće u koji se uključila i turistička privreda: Samo zajedno i partnerski možemo obezbijediti dalji napredak Crne Gore

Simović povodom nastavka Programa Kupujmo domaće u koji se uključila  i turistička privreda: Samo zajedno i partnerski možemo obezbijediti dalji napredak Crne Gore

Pedstavnici Vlade Crne Gore, Privredne komore Crne Gore i IRF-a potpisali su danas sporazum o saradnji, kojim se nastavlja projekat - Kupujmo domaće, sa ciljem uključivanja i turističke privrede u promociju i bolji plasman crnogorskih proizvoda i usluga.