Manja slova Veća slova RSS
>

Najava: U Mojkovcu svečano uručenje rješenja o dodjeli podrške mladim poljoprivrednicima

Najava: U Mojkovcu svečano uručenje rješenja o dodjeli podrške mladim poljoprivrednicima
Datum objave: 05.05.2017 13:33 | Autor: MPRR

Ispis Štampaj stranicu


Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović, u ponedjeljak, 8. maja, u Mojkovcu, uručiće rješenja o dodjeli podrške za 44 mlada poljoprivrednika.

Dobitnici podrške u iznosu od 10.000 eura za započinjanje biznisa u poljoprivredi su mladi ljudi iz svih krajeva Crne Gore, koji su ispunili uslove Javnog poziva za podršku pokretanju poslovanja mladih poljoprivrednika, a koji je po prvi put kreiran u Agrobudžetu za 2017. godinu.

Rješenja o dodjeli podrške biće uručena mladim poljoprivrednim proizvođačima iz Andrijevice, Bara, Berana, Bijelog Polja, Danilovgrada, Kolašina, Mojkovca, Nikšića, Petnjice, Pljevalja, Podgorice, Rožaja i Šavnika.

U okviru posjete Mojkovcu, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović sastaće se sa predsjednikom Opštine Mojkovac Dejanom Medojevićem i njegovim saradnicima.

Agenda posjete:
- 12,00h – Dodjela rješenja mladim poljoprivrednicima (zgrada Opštine)
- 13,30h – Prvi mentorski sastanak (radni ručak za korisnike podrške, mentore, kao i predstavnike medija, restoran „Most“)
- 15,00h – Sastanak sa predsjednikom Opštine

Napomena:
Za praćenje događaja medijskim ekipama obezbijeđen je prevoz. Polazak je planiran 10,00h, ispred hotela Podgorica. Telefon za informacije: 067 201 594.


PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja