Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  
04.06.2015

U Abu Dabiju potpisan Sporazum o kreditiranju crnogorske poljoprivrede sa Abu Dabi Fondom za razvoj

U Abu Dabiju potpisan Sporazum o kreditiranju crnogorske poljoprivrede sa Abu Dabi Fondom za razvoj

U sjedištu Abu Dabi Fonda za razvoj (ADFD) u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata danas je potpisan Sporazum o dugoročnom kreditiranju crnogorske poljoprivrede u iznosu od 50 miliona dolara. Sa predstavnicima ADFD sporazum su potpisali ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović i direktor Investiciono razvojnog fonda CG dr Zoran Vukčević.27.04.2016.

U Podgorici svečano otvoren prostor IPARD Agencije

U Podgorici svečano otvoren prostor IPARD Agencije

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović sa saradnicima i poljoprivrednim proizvođačima svečano je danas otvorio nove prostorije Direktorata za IPARD plaćanja (IPARD Agencije). Time je ispunjen važan preduslov za punu akreditaciju Agencije. Akreditacijom IPARD Agencije crnogorskim poljoprivrednicima biće omogućeno korišćenje sredstva iz IPARD programa. Obezbjeđivanje adekvatnog prostora, definisanog standardima EU, snažna je poruka u susret otvaranju pregovora sa EU u poglavljima u oblasti poljoprivrede.Aktuelnosti

21.05.2016.

Kampanja za podizanje svijesti o kontroli populacije pasa lutalica

Uprava za bezbijednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore u saradnji sa Svjetskom organizacijom za zdravlje životinja (OIE) započela je regionalnu kampanju sa ciljem razvijanja svijesti o kontroli populacije pasa lutalica i ulozi pojedinca, organizacija i institucija u dugoročnom rješavanju ovog problema u zemljama Jugoistočne Europe.

više...
20.05.2016.

P O Z I V ZA UČEŠĆE NA JAVNOM NADMETANJU ZA AUKCIJSKU PRODAJU DRVNIH SORTIMENATA

Na osnovu člana 77 Zakona o šumama (‘’Sl.list CG’’ br.74/10) i člana 9 Uredbe oprodaji i davanju u zakup stvari u državnoj imovini ( ‘’Sl.list CG’’ br.44/10) i Zaključka Vlade CG broj 08-1268 od 12.05.2016. godine, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja o b j a v lj u j e

više...
20.05.2016.

Produžen rok za dostavljanje aplikacija za IPARD-like 2

Javni poziv za dodjelu podrške prerađivačkom sektoru u poljoprivredi kroz projekat IPARD-like 2, koji je otvoren za apliciranje od 1. aprila do 31. maja 2016. godine biće produžen do 1. jula. Odluka o pruduženju roka donijeta je nakon konsultacija predstavnika IPARD Agencije Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Svjetske banke. Cilj donošenja ovakve odluke je da se svim zainteresovanim proizvođačima omogući dodatno vrijeme kako bi što kvalitetnije pripremili dokumentaciju neophodnu za javni poziv. Na taj način povećava se mogućnost da veći broj aplikanata preskoči zahtjevniji prag projekta IPARD-like 2 i povuče opredijeljenih 5,2 miliona eura iz projekta EU/IPA (RD) 2013.

više...
20.05.2016.

Opasnost od pojave opasne zarazne bolesti goveda u Crnoj Gori – bolesti kvrgave kože

Ministarstvo poljoprivrede upozorava na opasnost od širenja zarazne bolesti životinja, prije svega goveda, pod nazivom lumpy skin disease ili bolest kvrgave kože goveda. Ova bolest izaziva morbiditet i mortalitet kod oboljelih životinja, bez terapijskih mogućnosti. Bolest se ne prenosi na ljude.

više...
20.05.2016.

Edukativna radionica o nepravilnostima u IPARD projektima

Edukativna radionica o nepravilnostima u IPARD projektima

Radionica na temu nepravilnosti i prevara u IPARD projektima održana je u Podgorici, u organizaciji IPARD Agencije Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Generalnog direktorata za poljoprivredu i ruralni razvoj Evropske komisije (DG AGRI).

više...


Na pragu EU

 


Ribarstvo i EU iskustvo Hrvatske 

 

 

 PREUZIMANJE NAJTRAŽENIJIH DOKUMENATA

MPRR