Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  
27.04.2016

U Podgorici svečano otvoren prostor IPARD Agencije

U Podgorici svečano otvoren prostor IPARD Agencije

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović sa saradnicima i poljoprivrednim proizvođačima svečano je danas otvorio nove prostorije Direktorata za IPARD plaćanja (IPARD Agencije). Time je ispunjen važan preduslov za punu akreditaciju Agencije. Akreditacijom IPARD Agencije crnogorskim poljoprivrednicima biće omogućeno korišćenje sredstva iz IPARD programa. Obezbjeđivanje adekvatnog prostora, definisanog standardima EU, snažna je poruka u susret otvaranju pregovora sa EU u poglavljima u oblasti poljoprivrede.08.07.2016.

Reagovanje MPRR na tvrdnje Velibora Ivanovića u nedjeljniku „Monitor“

Reagovanje MPRR na tvrdnje Velibora Ivanovića u nedjeljniku „Monitor“

Taman smo pomislili đe nestade čoek, kad se opet iz inostranstva, sa velikih daljina koje lako savladava kao vlasnik turističke agencije, kroz “Monitor” javi čuveni Velibor Ivanović, zvani Veljo (voditi računa pri izgovoru, u pitanju je meko “lj”). Otkud Veljo sad? Pa da, izborna je godina! Zato se Veljo pojavio. Nije Veljo doš’o da bi lovio u mutnom, niti da bi svojim poštenjem zasjenio Crnogorce, nego da bi stao u red obmanjivača javnosti i par mjeseci pred izbore okačio etikete tamo đe su mu rekli. A šapnuo mu malo i “Monitor”, onako ko da neće, da bi valjalo da se oglasi.Aktuelnosti

27.07.2016.

Edukativna kampanja za očuvanje školjki prstaca

Edukativna kampanja za očuvanje školjki prstaca

U cilju očuvanja prirodne kamenite obale, koja je posljednjih godina ugrožena masovnim i nesavjesnim sakupljanjem školjki prstaca (Lithophaga lithophaga), Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa Institutom za biologiju mora iz Kotora, pokreće intenzivniju edukaciju javnosti o značaju zaštite kamenite obale crnogorskog primorja. Glavni cilj ove inicijative je potreba da se što više ljudi upozna sa štetom koja se čini sakupljanjem prstaca i podigne svijest, da se zarad sezonske zarade, ugrožava opstanak jednog važnog resursa, a zajedno sa njim uništava i stanište, koje je ujedno i stanište velikog broja drugih organizama.

više...
26.07.2016.

Saopštenje za javnost – novi slučajevi goveda oboljelih od bolesti kvrgave kože

Specijalistička veterinarska labaratorija danas je potvrdila još 5 slučajeva bolesti kvrgave kože goveda.

više...
26.07.2016.

Ministar Mugoša boravio u radnoj posjeti Tuzima

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Budimir Mugoša boravio je danas u radnoj posjeti Gradskoj opštini Tuzi, gdje se sastao sa predstavnicima lokalne samouprave i poljoprivrednim proizvođačima. Cilj posjete bio je da se Ministar upozna sa efektima realizovanih investicija za unapređenje poljoprivredne proizvodnje i planovima za naredni period.

više...
25.07.2016.

O uništavanju ambrozije održan sastanak u Opštini Danilovgrad

U prostorijama opštine Danilovgrad 25.07.2016. godine, sa početkom u 8 h održan je sastanak na temu uništavanja korovske biljke ambrozije - Ambrosia artemisifolia L.

više...
23.07.2016.

Bolest kvrgave kože goveda potvrđena i na području Bijelog Polja

Bolest kvrgave kože goveda danas je potvrđena i na gazdinstvu koje se nalazi na teritoriji opštine Bijelo Polje.

više...


Na pragu EU

 


Ribarstvo i EU iskustvo Hrvatske 

 

 

 PREUZIMANJE NAJTRAŽENIJIH DOKUMENATA

MPRR