Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  
27.04.2016

U Podgorici svečano otvoren prostor IPARD Agencije

U Podgorici svečano otvoren prostor IPARD Agencije

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović sa saradnicima i poljoprivrednim proizvođačima svečano je danas otvorio nove prostorije Direktorata za IPARD plaćanja (IPARD Agencije). Time je ispunjen važan preduslov za punu akreditaciju Agencije. Akreditacijom IPARD Agencije crnogorskim poljoprivrednicima biće omogućeno korišćenje sredstva iz IPARD programa. Obezbjeđivanje adekvatnog prostora, definisanog standardima EU, snažna je poruka u susret otvaranju pregovora sa EU u poglavljima u oblasti poljoprivrede.30.06.2016.

Potpredsjednik Ivanović u Briselu učestvovao na Međuvladinoj konferenciji Crna Gora-EU

Potpredsjednik Ivanović u Briselu učestvovao na Međuvladinoj konferenciji Crna Gora-EU

Zahvaljujući intenzivnom i posvećenom radu na dostizanju zahtjevnih evropskih standarda, Crna Gora je zavrijedila otvaranje pregovora u dva nova pregovaračka poglavlja, 12 - Bezbjednost hrane, veterinarstvo i fitosanitarni nadzor i 13 - Ribarstvo, odlučeno je na Međuvladinoj konferenciji između Crne Gore i Evropske unije, koja je održana danas u Briselu. U ime crnogorske delegacije, potpredsjednik Vlade Petar Ivanović zahvalio je predstavnicima holandskog predsjedavanja, država članica EU i Evropske komisije na podršci za otvaranje pregovora u oblastima koje su od naročitog značaja za ukupan ekonomski i društveni razvoj Crne Gore...Aktuelnosti

30.06.2016.

Potpredsjednik Ivanović u Briselu učestvovao na Međuvladinoj konferenciji Crna Gora-EU

Potpredsjednik Ivanović u Briselu učestvovao na Međuvladinoj konferenciji Crna Gora-EU

Zahvaljujući intenzivnom i posvećenom radu na dostizanju zahtjevnih evropskih standarda, Crna Gora je zavrijedila otvaranje pregovora u dva nova pregovaračka poglavlja, 12 - Bezbjednost hrane, veterinarstvo i fitosanitarni nadzor i 13 - Ribarstvo, odlučeno je na Međuvladinoj konferenciji između Crne Gore i Evropske unije, koja je održana danas u Briselu. U ime crnogorske delegacije, potpredsjednik Vlade Petar Ivanović zahvalio je predstavnicima holandskog predsjedavanja, država članica EU i Evropske komisije na podršci za otvaranje pregovora u oblastima koje su od naročitog značaja za ukupan ekonomski i društveni razvoj Crne Gore...

više...
29.06.2016.

Izmijenjena i dopunjena Instrukcija za postupanje u cilju spječavanja pojave bolesti kvrgave kože goveda

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, na predlog Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, donijelo je Izmjene i dopune Instrukcije za obavezno postupanje u cilju sprječavanja pojave i širenja naročito opasne zarazne bolesti kvrgave kože na teritoriji Crne Gore sa teritorije Republike Srbije.

više...
29.06.2016.

Izvještaj sa javne rasprave o nacrtu zakona o uređenju tržišta poljoprivrednih proizvoda

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je 13. maja 2016. godine, u skladu sa Uredbom o postupku i načinu sprovođenja Javne rasprave u pripremi zakona (Sl. list CG br. 12/12), dalo na javnu raspravu Nacrt zakona o uređenju tržišta poljoprivrednih proizvoda, čiji tekst je objavljen na internet stranici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i portalu e-uprave.

više...
28.06.2016.

Izvještaj sa javne rasprave o nacrtu zakona o sistemima kvaliteta poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je 13. maja 2016. godine, u skladu sa Uredbom o postupku i načinu sprovođenja Javne rasprave u pripremi zakona (Sl. list CG br. 12/12), dalo na javnu raspravu Nacrt zakona o sistemima kvaliteta poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, čiji tekst je objavljen na internet stranici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

više...
27.06.2016.

Izvještaj sa rasprave o procjeni uticaja na životnu sredinu za Nacrt strategije upravljanja vodama

U okviru javne rasprave o Strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu Nacrta strategije upravljanja vodama Crne Gore danas je u prostorijama stare zgrade Vlade održan Okrugli sto na kojem je zainteresovana javnost mogla da se upozna sa dokumentom.

više...


Na pragu EU

 


Ribarstvo i EU iskustvo Hrvatske 

 

 

 PREUZIMANJE NAJTRAŽENIJIH DOKUMENATA

MPRR